Whatsapp Otomatik Fotoğraf Kaydetme Kapatma

Teknolojinin değişimi ve gelişimi ile birlikte pek çok uygulamanın da buna entegre biçimde oluşmaya başladığını gözlemleyebiliyoruz. Bilindiği gibi dünya üzerinde en çok kullanıcıya sahip olan ve aktif olarak kullanılan mesaj uygulamaları arasında Whatsapp ilk sırayı alıyor. Uzun süredir etkin olarak kullanılmaya devam edilen bu uygulamanın belirli ayar değişiklikleri yapmaya müsait olması da insanların ilgisini çekiyor.

Her kullanıcının tercih etmiş olduğu telefon markası ve hafıza datası farklılık gösterebiliyor. Durum bu şekilde olunca insanlar da istemedikleri medya görsel ya da videolarının otomatik olarak kaydedilmemesini talep edebiliyorlar. Whatsapp otomatik fotoğraf kaydetme kapatma olgusu da bu aşamada önem arz ediyor. Sizler de yapmış olduğunuz ayar değişiklikleri sayesinde talebiniz dışında olan görsellerin kendi galerinize otomatik olarak kaydedilmesinin önüne geçebiliyorsunuz. Elbette bunun için kullanılan işletim sisteminin de kritik olduğunu belirtelim. Dilerseniz bu işletim sistemlerinde nasıl bir ayar değişimi yapmanız gerektiğine de beraber göz atalım.

iOS Whatsapp Otomatik Fotoğraf Kaydetme Kapatma

Bahsetmiş olduğumuz gibi iki farklı işletim sisteminde de bu fotoğraf kaydetmeyi kapatma işlemleri farklı sekanslara sahip oluyor. İlk olarak iPhone kullanıcılarının nasıl aksiyon alması gerektiğini değerlendirmeye almak istedik. iOS fotoğraf kaydetme kapatma için ilk olarak Whatsapp uygulamasını açmış olmanız gerekiyor. Hemen akabinde ise ‘Ayarlar’ sekmesini tıklıyor ve ‘Sohbetler’ kısmını açıyorsunuz. Burada farklı ayar bilgilerinin olduğunu görebilirsiniz. İkinci sırada yer alan ‘Film rulosuna kaydet’ seçeneğini pasif konuma almanız halinde sizlere gönderilen medyaların galerinize otomatik olarak kaydedilmesinin de önüne set çekmiş oluyorsunuz.

Bu yazılarımızda ilginizi çekebilir;

Mavi Tik Emojisi Kopyala: Twitter ve İnstagram

Turkcell Aradığınız Numara Kullanılmamaktadır Nasıl Açılır? (Kodla)

Tabii ki dilediğiniz zaman tam tersi işlemleri gerçekleştirerek yine bu ayarı açabilir ve dilediğiniz medyayı kaydetme hakkına sahip olabiliyorsunuz. Bu sayede tamamen kullanıcı odaklı olan fotoğraf ve videolar kaydedilebiliyor veyahut sizin çektiğiniz fotoğraflar galerinizde yegane olarak yer tutuyor.

Android Whatsapp Otomatik Fotoğraf Kaydetme Kapatma

Sadece iOS işletim sistemleri değil aynı zamanda Android adına da kullanıcıların ifa etmesi gereken işlem sırası bulunuyor. Android cihaza sahip olan bireyler istedikleri medya görsellerinin kaydedilmesi adına tıpkı iOS gibi Whatsapp uygulamasına tıklayıp ayarlar sekmesine geçiş yapıyorlar. Bunun hemen sonrasında ise medya görünürlüğü alanında yer alan tik ikonunu kapatmış olmanız beklenmektedir.

Böylelikle sizlere iletilen fotoğraf, video ya da farklı medya unsurları otomatik kaydetmeye kapanmış oluyor. Sizler de belirtmiş olduğumuz sıralamayı takip etmeniz halinde Android medya kaydetme kapatma olgusunu çözümleyebiliyorsunuz. Galeriniz dışında olan bu görsellere ulaşabilmeniz açısından ilgili sohbet kısmını açabilir ve inisiyatif kullanarak istediğinizi kaydetme özgürlüğüne de sahipsiniz.

iOS Whatsapp Otomatik Fotoğraf Kaydetme Kapatma
iOS Whatsapp Otomatik Fotoğraf Kaydetme Kapatma

Whatsapp Otomatik İndirme Açma

Whatsapp uygulamasının indirmiş olduğu her fotoğraf her video sizlerin klasörlerinde otomatik olarak kaydediliyor. Yukarda da ifade etmiş olduğumuz üzere bu ayarı kendi alacağınız sorumluluğunuz ile devre dışı bırakabiliyorsunuz. Elbette kullanıcıların bu işlemi yapması sayesinde telefon hafızaları da rahat bir nefes alıyor. Zira telefonların belirli bir hacmi var ve bunu yedeklemediğiniz zaman telefonların işlemcilerinde önemli bir yavaşlamaya da sahne olabiliyor. Bunu sorun etmeyen ya da medya klasörlerini başka bir cihaza aktarmış olan kullanıcılar pek tabi Whatsapp otomatik indirme açma ayarını yapabilirler. Bunun sorunsuz şekilde gerçekleşmesi için Whatsapp uygulamasının ayarlar kısmına giriş yapabilir ve medya ile olan bölümü tamamen aktif hale getirebilirsiniz.

Yorum yapın