Köprü Piercing Nedir? İşte Bilmeniz Gereken Her Şey

Köprü piercing yöntemi, iki ayrı piercingin birleştirilerek takılması işlemidir. Süreçte iki farklı piercing takıldıktan sonra iyileşme süresi tamamlanan bölgeye ortalama 1.6 mm uzunluğunda düz bir bar eklenir ve işlem tamamlanır. Genellikle kıkırdak dokunun olduğu kanül alana uygulanan iğne ile yapılır.

Köprü Piercing Fiyatı

Köprü piercing fiyat aralığı, uygulamayı yapan kuruma ve piercingin modeline göre değişkenlik gösterir. Özellikle yapılacak piercing sayısına göre de fiyat aralığı değişkenlik gösterir. Plastik bir piercing ile paslanmaz çelikten üretilmiş bir piercing arasında da belirgin bir fiyat farkı gözlemlenir. Modeline göre değişebilen köprü piercing fiyatı ortalaması 150 TL’den başlayarak yükselir. Gümüş, çelik, opal taşlı, kristal zirkon ve benzeri farklı ham maddelerden üretilir.

Bu yazılarımız ilginizi çekebilir;

Göbek Piercing Zararları: Bunları Bilmeden Yaptırmayın

Kadınlarda Göbek Çevresi Kaç Cm Olmalı?

Köprü Piercing Fiyatı
Köprü Piercing Fiyatı

Köprü Piercing Bakımı

Köprü piercing bakım süreci ne kadar doğru yapılırsa o kadar çabuk iyileşme sağlanır. Kulak kepçesinin sol ve sağ kenarlarından geçirilerek yapılan bu işlem, iki farklı piercingin takılması ile tamamlanır. Ortalama olarak 2 ile 6 ay arasında iyileşme belirtileri gözlemlenir. Köprü piercing yaptıranların en çok merak ettiği, piercing bakımı nasıl olmalıdır?

Gün içinde bir ya da iki kez ileri geri oynatıp bölgenin temiz bir peçete ile kurulanması gerekir. Bu işlemi yaparken oldukça nazik ve dikkatli olmak gerekir. Özellikle mikrop kapma ihtimaline karşı hijyenin sağlanması önemlidir. Antibiyotik içeren kremlerle belirli aralıklarla bölgenin nemli tutulması da önemlidir. Köprü piercing bakımı sırasında kullanılabilecek antibiyotik içeren krem markaları: Bactroban, Fucidin, Thiocilline

Kulak Köprü Piercing Zararları Nelerdir?

Köprü piercing yaptırmak isteyen bir kişi, zararları var mıdır, çok can yakar mı? sorusunu merak eder. Görüntü açısından estetik ve marjinal bir duruşa sahip olan köprü piercing, kıkırdak dokusu üzerine inşa edilir. Çubukların kulak üzerinde bir baskıya ya da sürtünmeye sebep olması sonucu ağrı oluşabilir. İşlem sırasında da ufak bir ağrı hissedilebilir. Elbette ki bu, bireyin ağrı eşiğine göre değişir.

Köprü piercingin zararları, bilinmeyen ve deneyimsiz bir kişi tarafından yapılmaya çalışıldığında ortaya çıkar. İşlem uygulanırken steril bir ortam sağlanırsa ve düzenli bir bakım süreci ile enfeksiyon oluşma riski en aza indirilir. Her kulak yapısında farklı etkilere sebep olmakla birlikte, nadiren de olsa gelişebilen komplikasyonlar arasında şunlar yer alır:

  • Üst kulak enfeksiyonu riski
  • Aşırı kanama riski
  • Büyük kabarık ve yara izi oluşumu riski
  • Pseudomonas bakterisi oluşumu riski

Yorum yapın