Keten Tül Perde Kullanışlı mı? (Fiyatları)

Evinin pencerelerini doğal ürünlerle donatmak isteyenler keten tül perde kullanışlı mı diye bir soruyu asla aklından geçirmez. Daha doğrusu, bu ürünün doğanın bir parçası olduğunu bilenler, tercihini sağlıktan yana kullanırlar.

Keten kumaşlar doğal elyaf olarak kabul görmektedir. Piyasada sağlıklı olduğu düşünülen pamuk kumaşlardan bile daha dayanıklı bir yapıya sahiptir. Ayrıca, pürüzsüz ve tüysüz bir yüzeye sahip olduğu için kirlenme süreci de oldukça yavaştır. Kumaş olarak genellikle yaz mevsiminde kullanılan giysiler veya mobilyalar için düşünülse de söz konusu perde olunca sezon anlamını kaybediyor.

Keten Tül Perde modelleri
Keten Tül Perde modelleri

Keten kumaşın özellikleri

  • Pamuktan imal edilen perdelere nazaran oldukça dayanıklı bir yapıya sahiptir.
  • Yüzeyleri tamamen pürüzsüz ve tüysüz bir görünüme sahip olduğu için kirlenme olayı nadir görülür.
  • Muadillerine göre kaliteli ve değerli bir üründür.
  • Keten perdeler çok fazla esnemediği için kısalma, uzama gibi sorunlar yaşatmaz.
  • Rağbet görmesinin en önemli sebebi, kendini salmaması ve toz çekmemesi gibi özelliklerinden dolayı döşemelik malzeme olarak da kullanılmasıdır.
  • Dokuma esnasında iri gözenekler şeklinde tasarlandığı için sıcak havalarda vücudun hava almasına dolayısıyla da serinlemesine imkan tanır.
  • Nem çekme özelliği ile tuvalet banyo gibi alanlarda da kullanılmaktadır.

Keten kumaş nerelerde kullanılır

Doğal ürünlerin kıymetini bilen insanlar kumaş olarak kullanılabilecek her yerde keten tercihinin öne çıkarır. Başta kıyafet olarak gömlek, pantolon imalatında karşımıza çıkan bu değerli ve sağlıklı ürün pek çok alanda ön saflarda yer alır.

Dekor ürünleri olarak kullanıldığı gibi çarşaf, masa örtüsü, koltuk örtüsü koltuk yüzü ve perde olarak da karşımıza çıkar. Haklı olarak bazı tüketiciler bu malzemeyi çok fazla tanımadığı için pencerelerinin kaliteli ve sağlıklı bir ürünle kapatılmasını isteyenler keten tül perde kullanışlı mı değil mi bilmek istiyorlar. Yukarıda özelliklerini pozitif yönde saydığımız bu mükemmel döşeme ürününü gözü kapalı alabilirsiniz.

İlginizi çekebilir;

Kahverengi Fon Perde Koltuk Uyumu

Fon Perde Koltuk Uyumu Nasıl Olmalı?

Keten tül perde kullanımı

Pencerelerinde hoş bir görünüm ve esinti yakalamak isteyenler keten tül perde kullanımına ağırlık veriyor. Gerçekten de saflık, zariflik ve sadeliğin göstergesi olan kumaşlar girdiği ortama önce serinlik sonra doğallık kazandırıyor. Sizler de hiç çekinmeden gözünüz arkada kalmadan maliyeti sizleri zorlamayacaksa masa örtüsünden tutunda çarşafından perdesine kadar evinizi bu doğanın en yalın hali olan ürünün samimiyetine teslim edin.

Keten Tül Perde Özellikleri
Keten Tül Perde Özellikleri

Keten tül perde çekinceleri

İnsanlar bilmedikleri konular hakkında tedirginlik yaşarlar. Aynı durum perdeyi ketenden yana kullanmayı düşünenler için de geçerlidir. Kafalarında giderilmesi gereken soru işaretleri vardır. Bunlardan en önemlilerine cevap verelim.

Keten tül perde ütülenir mi?

Kumaş özelliği dolayısıyla kolay kolay kirlenmez ama ortamın havasını değiştirmek için yıkamak gerektiğinde tavsiye etmiyoruz, ancak 30 derecede ütülenebilir. Zaten sentetik olanlar da ütülenmeden asılarak kurutulur aynı şekilde bunu da hiç ütülemeden doğrudan kornişe takıp pencerede kurutmanız tavsiye edilir.

Keten tül perde çeker mi?

Hayır. Esnek bir yapıya sahip olmadığı için kesinlikle esneme, çekme gibi olumsuzluklar ile karşılaşmazsınız. Burada şu konunun tam olarak bilinmesi için uyarı da yapmak gerekir. Öncelikle bütün kumaşlarda olduğu gibi yıkarken su sıcaklığının çok aşırı olmamasına dikkat edilmelidir. Kurutma makinelerinde yüksek sıcaklıkta da kurutulmamalıdır, en doğrusu orta sıcaklıkta yıkandıktan sonra hiçbir işleme maruz bırakılmadan, doğrudan yerine takılması ve orada doğal yöntemlerle kurumaya bırakılmasıdır.

Keten tül perde solar mı?

Naturel bir ürün olması münasebetiyle kullanma talimatına uyulması halinde herhangi bir renk değişimi ya da solma söz konusu olmaz. Her üründe olduğu gibi yanlış kullanım veya yanlış yıkama kurutma yöntemleri ister istemez bu perdeye de zarar verir. O halde doğru kurutma yöntemi ve doğru yıkama seçeneği uygulandığı takdirde olumsuzluklarla karşılaşmazsınız.

Keten Tül Perde Kullanışlı mı: Keten tül perde fiyatları

Bütçenize göre fiyat aralıkları bulunur. Öncelikle evinizin perde ile kaplanacak bölümlerini en-boy olarak ölçüp çiziniz. Örneğin salonda 250 x 260 ebatında bir keten tül perde ihtiyacı varsa, ortalama fiyatı 700-800 TL gibi bir rakama tekabül edecektir. Satın alacağınız üründe fiyatı belirleyen en önemli etken, pili sıklığıdır. Çünkü metrajın artması beraberinde keten tül perde fiyatlarının da katlanarak size yansıması anlamına gelecektir.

Mükemmel bir görünüm elde etmek için, alt kısımlarına kurşun ağırlıklar takarak pirelerin hem düz durmasını hem de estetik bir görüntü sunmasını sağlayarak gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Doğa harikası saf iplikten imal edilen keten tül perde kullanışlı mı, değil mi gibi bir sorunu ortadan kaldırdığımızı düşünüyoruz. Yüksek maliyeti sizi sarsmayacaksa hiç tereddütsüz pencerelerinizi şenlendirebilirsiniz.

Yorum yapın