Buz Lazer Epilasyon Sonrası Kese Nasıl Yapılır?

İstenmeyen bölgelerdeki kırlardan kesin olarak kurtulmak isteyenlerin başvurduğu yeni yöntem buz lazer epilasyonudur. İnsanlar akın akın bu yeni dalgaya kapılırken beraberinde akıllarda yeni soru işaretleri de oluşuyor. Bunlardan birisi de evinde ya da hamamda kese yaptırmak isteyenlerin ne gibi sürprizlerle karşılaşacağı yönündedir. Buz lazer epilasyonu yaptırmak isteyenlerin önceden öğrenmek istediği genel konuları araştırarak anlayabileceğiniz şekilde izah ettik.

Buz lazer nasıl uygulanır?

İnsan vücudundaki kılların köklerini yakarak aynı yerde yeniden kıl çıkmasını önleyen yeni bir yöntem olan buz lazer uygulaması çok basit bir metotla uygulanmaktadır. Kılların yakılacağı bölgenin etrafındaki cildin bir zarar görmeden işlemin tamamlanması için gerekli önlemler alınır. Cihaz vücut üzerinde gezdirilerek kıl kökleri kademeli bir şekilde ısıtılarak etkisiz hale getirilir.
Isıtma kademesi yapılacak olan tüylerin kalınlık incelik ve renkleri gözetilmeksizin epilasyon işlemi yapılarak kıllanma ortadan kaldırılır. Bu durum kullanılan cihazların özellikleri ile doğrudan ilişkili olduğundan ciltte lekelenme, yanık gibi istenmeyen komplikasyonlar en aza indirilir. Epilasyonun buz kadar soğuk bir sistemle gerçekleşmesinden dolayı ağrısız bir temizlik sağlanır.

Buz lazer epilasyonu güvenli midir?

Epilasyon yapılan cihazın kıl köklerini tahrip ederek kademeli ısıtma yöntemi ile -3 dereceye kadar soğutan başlık yardımıyla ağrı sızı hissedilmeden işlem gerçekleşir. Vücutta epilasyon esnasında herhangi bir acıma, ağrı hissedilmez, bilakis serin ve ferah bir ısı hissi algılanır. Kısacası, kadın erkek fark etmeksizin, cihazın her türlü bölge için uyumlu olması sayesinde seanslar masaj konforunda ve güvenle gerçekleşmektedir.

Buz lazer epilasyon seansı ne kadar sürer?

Tedavi olacağınız sağlık kurumundaki cihazların özelliğine bağlı olarak ortalama yarım saat gibi bir süre içerisinde epilasyon işlemi tamamlanabilir. İnsan vücudunun tamamı 30 dakika gibi bir süre içerisinde biter. Kulak içi, kaş arası veya burun içi gibi zor ulaşılan bölgelere bile rahatlıkla erişebilme özelliği olan cihazlar yardımıyla kısa sürede epilasyon işlemi tamamlanır.

Lazer epilasyon işlemi sonrasında ne kadar sürede duşa, banyoya girilir?

Vücutta doğrudan bir işlem yapılmayacağı için banyo, duş gibi temizlik işlemleri yaklaşık 10 saat sonra yapılabilir. Burada dikkat edilmesi gereken husus, mevsim ne olursa olsun vücut soğuk su yerine, ılık su ile banyo ya da duş aldırılabilir. Her ne kadar cihazlar üstün teknoloji ürünü olsa da vücutta bıraktığı etki nedeniyle risk söz konusudur. Buz lazer operasyonu oldukça hassas bir işlem olduğundan buz lazer operasyonu sonrası kese yaptırmak uzunca bir süre sonra tavsiye edilmektedir.

Kimler buz lazer epilasyonu yaptırmalıdır?

Kadın-erkek ayrımı yapılmaksızın, vücudunda istenmeyen tüylü bölgeleri olan her insan buz lazer epilasyonunu tercih edebilir. Son yıllarda erkekler de bilhassa kulak, göğüs veya bacaklarındaki yoğun kıllanmadan rahatsız oldukları için bu yöntemi bir çare olarak kullanmaktadırlar.

Buz lazer epilasyonundan sonra dikkat edilmesi gereken hususlar

  • Bu işlemi yaptırmaya karar verdikten sonra seanslara mutlaka tam olarak gitmek gerekiyor. Aksayan seanslar dolayısıyla klan ına yarıda kalır hem görünüm hem de tedavi sürecinin tamamlanmaması psikolojik sorunlara da neden olur.
  • Epilasyon tedavisi 2 ay kadar sürebilir. Vücutta yapılacak kıllı bölgenin durumuna göre 5 ile 12 seans uygulanabilir.
  • Yüz bölgesinde temizlenmesi gereken kıllar için 5 seans yeterlidir.
  • Hormonal rahatsızlıklar seans sayısını değiştirebilir.
  • Buz lazer epilasyon seansı tamamlandıktan sonra tedavi edilen bölgedeki kıllar 2 hafta içerisinde kendiliğinden dökülerek yok olur.
  • Her insanın vücut yapısı farklı olduğundan bazı durumlarda sivilcelenme, kabuklanma veya kızarıklık gibi reaksiyona bağlı oluşmak gözlenebilir. Ancak bunlar herhangi bir ek tedaviye ihtiyaç duyulmadan kısa süre içerisinde ortadan kalkar.
  • Tedavi olanlar bir hafta gibi bir süre içerisinde hassas davranmalı, solaryuma güneşlenmeye dikkat etmelidir. Lazer epilasyon sonrası kese yapılması 10 gün sonra önerilmektedir.

Buz lazer epilasyon cilde zarar verir mi?

Yapılan işlemin yoğunlaştırılmış lazer ışınlarıyla deri altındaki ter bezlerine zarar vermeden kıl köklerini hedef alması nedeniyle ciltte herhangi bir olumsuzluk yaşanmıyor. Tedavilerde Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış güvenilir lazer sistemleri uygulanıyor.

Buz lazer epilasyon tedavisi kalıcı mıdır?

Gelişmiş yeni nesil teknolojik cihazlar ile yapılan kıl yakma işlemi neticesinde, temizlenmiş bölgelerde tekrar kıllanma görünme olasılığı çok azdır. Vücudunun dikkat çeken bölgelerinde yoğun kıllanma olan insanlar gönül rahatlığı ile yeni nesil cihazlarda tedavi olabilirler. Buz lazer epilasyon sonrası bir hafta sonra her şey normale döner, isteyen kese yapabilir isteyen solaryumda bronzlaşabilir.

Yorum yapın