Voleybolcular Ne Kadar Kazanıyor? Profesyonel Liglerdeki Gelirler

Dünya üzerinde popüler olarak oynanan ve izlenen spor dallarından bir tanesi de voleyboldur. Özellikle belirli ülkelerin bu spor branşına yapmış oldukları yatırımların global çapta ne kadar ses getirdiğini de sosyal ve görsel medya aracılığı ile görebiliyoruz. Hal bu şekilde olunca özellikle bu spora başlamak isteyen pek çok çocuk veya genç olması da şaşırtıcı bir durum değildir. Voleybolcuların yaşamları, ne kadar gelir elde ettikleri, nasıl bir hayat sürdükleri de insanların merak ettiği detaylar arasında yer alıyor.

İnternet üzerinden yapılan araştırmalara bakıldığı zaman da herhangi bir meslek ile ilgili en çok öne çıkan ayrıntının elde edilen gelire yönelik olduğunu görüyoruz. Voleybolcular ne kadar kazanıyor ya da yıllık gelirleri ne kadar olur gibi söylemler veya sorgulamalar da bunun sonucunu açık şekilde gösteriyor.

Pek tabii bir sporcunun kazandığı maaşın üst seviyelere çıkabilmesi için uluslararası alanda da başarı elde edilmesi şartı ön görülüyor. Erkek ve kadın olarak ayrı ayrı yapılan bu spordan belli başlı örnekleri de ülkemiz içerisinden verebiliyoruz. Örneğin uzun sürelerdir voleybol liginde performans gösteren Arslan Ekşi yer alıyor. Oyuncunun ortalama olarak yıllık kazandığı maaşın 4 milyon dolar olduğu biliniyor. Yine son zamanların gündem olan isimleri arasında yer alan Ebrar Karakurt 4,2 milyon dolar gelir elde ediyor. Hem kulüp hem de milli formayı senelerdir terleten Naz Aydemir Akyol ve Eda Erdem Dündar ise 1-1.5 milyon dolar seviyesinde para kazanabiliyor.

En çok Kazanan Voleybolcular

Sadece lokal liglerde değil aynı zamanda dünya üzerinde de bu sporu ifa eden pek çok sporcu mevcuttur. Haliyle bir maaş skalasını baz alarak ülkemizde nasıl bir ödeme grafiğini ölçmek yanlış bir değerlendirme olabilir. Zira dünya çapında olan voleybolcular oynadıkları lige ve ayrılan bütçelere göre çok daha fazla para kazanarak hayatlarını idame ettirebiliyorlar. En çok kazanan voleybolcular arasında da ilk 5 sırayı bu noktada kaile almak istedik.

  • Sheilla Castro – 12 milyon dolar
  • JaquelineCarvalho – 9.1 milyon dolar
  • Gabriela Guimaraes – 8.8 milyon dolar
  • ThaisaDaher – 7.7 milyon dolar
  • Paola Egonu – 7.3 milyon dolar

Görüldüğü gibi hem milli takımlarında hem de oynadıkları kulüplerde üst seviye mücadele etmiş olan oyuncular bu sporun getirilerinden oldukça sükseli şekilde yararlanabiliyorlar. Futbol ve basketboldan sonra en popüler branşlardan biri olan voleyboldan da düzenli biçimde forma giyerek kaliteli bir yaşama sahip olmanın mümkün olduğuna da bu sayede tanıklık edebiliyoruz. Her ne kadar ülkemizde bu spora ayrılmış olan bütçeler sınırlı olsa da uluslararası sporcular bunun tam aksi yönünde ücret alabiliyorlar.

Bu yazılarımızda ilginizi çekebilir;

Telefon Ekran Görüntüsü Neden Bulanık

Bilgisayarımı Satmak İstiyorum Ne Kadar Eder? (2.El Fiyatları)

En çok kazanan voleybolcular
En çok kazanan voleybolcular

Tük Voleybolcular Ne Kadar Kazanıyor?

Söz etmiş olduğumuz gibi herhangi bir mesleğin ilk bakılan detaylarının başında maaş gelmektedir. Ülkemizde de her mesleğe bağlı olarak bu skala değişkenlik gösterebiliyor. Futbolcuların ya da basketbolcuların bir hayli yüksek ücret almış olduğu bir düzen içerisinde Türk voleybolcuların almış olduğu maaş çizelgeleri de bu spora yönelmek isteyen genç ve ebeveynleri için bir hayli önemli konumda bulunuyor.

Temel olarak Türk voleybolcular ne kadar kazanıyor sorusunun da bu aşamada yanıtlanması gerektiğine inanıyoruz. Örnekler ile ifade etmiş olduğumuz gibi tecrübeli addedebileceğimiz ve global sporcu unvanına kavuşmuş olan voleybolcular yüksek gelir elde etme şansını yakalayabiliyorlar.

Genel olarak ülkemizde amatör olarak bu sporu icra edenler için ücretler oldukça cüzi rakamlara tekabül ediyor. Örneğin voleybola yeni başlamış olan bir sporcu için belirlenen rakam aralığı 12.000-17.000 TL arasında bulunuyor. Yani bugünün asgari ücret şartları karşılığında oyuncular hem antrenman temposuna ayak uyduruyorlar hem de düzenli olarak takımlarında forma giyiyorlar. Buna ek olarak üst düzey kulüpler olan Vakıfbank, Ezcacıbaşı, Fenerbahçe, THY gibi camialarda forma giyen oyuncuların Euro ve dolar bazında maaş aldıklarını da görebiliyoruz. Bu rakamın da oyuncu profiline göre 500 bin Euro – 1.5 milyon Euro arasında olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Şunun da ifade edilmesi gerekiyor ki erkek ve kadın liglerinde bu ücret politikası zaman zaman değişim gösteren bir noktada bulunuyor.

Milli Voleybolcular Ne Kadar Kazandı?

Elbette bir ülkeyi uluslararası alanda temsil etmek her sporcunun hayalini kurduğu, hedef olarak belirlediği olgulardan bir tanesidir. Milli voleybolcular ne kadar kazanıyor ya da turnuva sonunda ek bir ücret alıyorlar mı gibi soruların da insanlar tarafından sık sık sorgulamaya alınması da oldukça normal gelişmelerdendir. Her turnuvanın kendisine özgü bir ödül sistemi bulunuyor.

Dolayısıyla milli takımın katılmış olduğu FIVB Milletler Ligi bu aşamada değer vermemiz gereken en kritik organizasyonların başında bulunuyor. Milli oyuncularımızın kupa ile kapatmış olduğu bu turnuvadan elde edilen toplam gelirin 1 milyon 127 bin dolar olduğunu biliyoruz. Bu kazanılmış olan miktar oyuncular ve takım personeli arasında eşit olarak dağıtılarak pay ediliyor. Buna ek olarak voleybolcuların ek gelirleri de mevcuttur. Reklamlar, ürün tanıtımları, televizyon programları gibi pek çok mecra göz önünde olan voleybolcuları konuk ediyor ve bunun için de belirli bir ücret ödemesinde bulunuyor.

Yorum yapın